Koronavirüs Sürecinde İngiltere Dil Okulları’na Gitmek

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Koronavirüs Sürecinde İngiltere Dil Okulları’na Gitmek görseli
Kullanıcı ikonu Kerem TEKİN
Tarih ikonu 16 Nisan 2021
Koronavirüs Sürecinde İngiltere Dil Okulları’na Gitmek Görseli

Coronavirüsün tüm dünyada etkili olmasıyla eğitim ve çalışma konularında birçok değişikliğe gidildi. Bu durum yabancı bir ülkede dil eğitimi görmek isteyenleri de etkiledi. Başlarda sadece online eğitim veren okullar şimdilerde önlem alarak yüz yüze eğitim vermeye başladı. Eğitim alabileceğiniz en iyi ülkelerden biri olan İngiltere de normalleşme sürecine giren ülkeler arasında.

İngiltere’de Coronavirüs Nasıl İlerliyor?

İngiltere’de dil eğitimi veren çok sayıda kurum coronavirüs kapsamında gerekli önlemleri aldıklarını belirten duyurular yayınladılar. 2021 Nisan ayı itibariyle İngiltere’de kaydedilen coronavirüs vakalarında ciddi bir azalma vardır. Bu nedenle dil eğitimi almak için İngiltere’yi seçmeniz mantıklı bir seçim olacaktır. Ülkeye gitmeden önce coronavirüs kapsamında alınan kararları araştırarak dikkatli bir şekilde gitmelisiniz. Böyle bir dönemde dil okullarına gitmek konusunda kararsız kalabilirsiniz. Coronavirüsün ülkemizde ve dünyada nasıl bir yol izleyeceği bilinmediğinden mevcut şartları göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririz. İlerleyen zamanlarda vaka sayılarında artış olabileceğinden şu an İngiltere dil okulları araştırmaya başlamanızın tam sırası olduğunu düşünüyoruz. Bu aşamada gitmek istediğiniz kursun aldığı önlemlere ve sınıfların kaç kişilik olduğu gibi detaylara mutlaka bakmalısınız.

İngiltere Dil Okullarına Gitmek İçin Neler Yapılmalı?

Dil okuluna gitmek için öğrenci vizesi almanız gerekir. Yapacağınız başvuru 2-3 hafta içerisinde açıklanacaktır. İngiltere’ye uçuşlar şu an açıktır. Ayrıca İngiltere dil okulları yüz yüze eğitim vermeye başladığı için dil öğrenmek için gidebilirsiniz. Bunun için uçuş öncesinde bir takım belgeler ve testler hazırlamanız gerekir. Vizeden sonra ihtiyacınız olan ilk şey sonucu negatif olan bir PCR testidir. Öğrenci vizesiyle ülkeye gittikten sonra ilk 10 gün karantinada kalma zorunluluğu vardır. Karantinanızın 2. Ve 8. Günlerinde test yaptırmanız gerekir. Bu testleri ülkeye ayak basmadan 72 saat önce satın almalısınız. Testlerin güncel ücreti 210 İngiliz Sterlini yani yaklaşık 2340 TL’dir. Bunun yanı sıra ülkeye varmadan önceki 48 saatlik süreçte “passenger locator form”u doldurmanız talep edilir. Kamu sağlığı yolcu yeri tespiti için kullanılan bu form hastalık çıkması durumunda önlem almayı kolaylaştırmaktadır.