- Yurtdışı Dil Eğitimi
- Yurtdışı Yaz Okulları
- Yurtdışı Üniversite
- Yurtdışı Lise
- Work and Travel
-
Yurtdışı Staj
- Yurtdışı Staj
-
Genel Bilgiler
- Genel Bilgiler
- Yurtdışında Staj Nedir?
- Kimler Yurtdışında Staj Yapabilir?
- Programın Faydaları Nelerdir?
- Başvuru Tarihleri
- Yurtdışında Staj Başvuru Süreci
- Yurtdışında Staj Alanları
- Yurtdışında Staj Süresi ve Gelirler
- Yurtdışı Staj Konaklama Opsiyonları
- Program Sponsorları
- Neden United Towers İle Staj Deneyimi
- Ülkeler
- Bilmen Gerekenler
-
Yurtdışı Sertifika
- Yurtdışı Sertifika
- Ülkeler
-
Okullar
- Okullar
- University of California Los Angeles (UCLA) - Extension
- University of California Irvine (UCI) - Extension
- University of California San Diego (UCSD) - Extension
- ILAC Toronto
- ILAC Vancouver
- Greater Metropolitan College
- MLS
- Fanshawe College - Londra Kampüsü
- Humber College - Lakeshore Kampüsü
- Greystone College - Toronto
- Centennial College - Progress Kampüsü
- Galway Business School
- Shafston International College
- Programlar
- Genel Bilgiler
GRE / GMAT - Yüksek Lisansa Giriş Sınavları
GMAT ve GRE
Yurt dışında yüksek öğrenim görmek isteyen tüm adayların belirli bir dil yeterliliği ve başarılı bir eğitim geçmişi sunmaları gerektiğini biliyoruz. Bununla birlikte, bazı kurumlar ve bazı ülkeler özel sınav skorları talep edebilmektedir.
Dünyada birçok üniversite, yüksek lisans programlarına öğrenci kabul etmek için GRE (Graduate Record Examination) ve GMAT (Graduate Management Admission Test) denilen iki popüler sınavdan aldığınız sonuçları baz alıyor. Yurt dışında yüksek lisans eğitimi almayı planlayan aday öğrenciler, başvuracakları üniversitelerin beklentisine göre bu iki sınavdan birini tercih ediyor.
Bu iki sınav arasındaki temel fark sınavın amacıdır. GMAT, MBA ve işletme okullarına başvuru yaparken kullanılır. GRE ise daha geniş kapsamlıdır. Neredeyse tüm program ve üniversitelerde geçerliliği bulunur. Bu sebeple GRE günümüzde daha popüler bir sınav haline gelmiştir.
GRE
GRE tıpkı SAT (Amerikan Üniversitelerine Giriş Sınavı) gibi hem bilgisayar üzerinden hem de yılda birkaç defa olmak üzere kağıt üzerinde yapılabilir. Sınav toplam 3 saat 45 dakika sürmektedir. İki essay içeren bir analitik bölüm, iki sözlü ve iki sayısal bölüm içerir. Sınav esnasında hesap makinesi kullanılabilir. Sınavın her üç bölümü ayrı ayrı değerlendirilir ve puanlandırma 130-170 arasında gerçekleşir.
GMAT
İşletme okulu adaylarına yönelik olduğundan GMAT daha zor matematik soruları içerir. Toplam 3 saat 30 dakika süren sınav sadece bilgisayar üzerinden alınabilir. Analitik düşünme becerilerini daha nicel sorular üzerinden ölçen GMAT boyunca GRE'nin aksine hesap makinesi kullanılmaz.
GMAT 1 analitik, 1 akıl yürütme, 1 sayısal ve 1 sözlü bölümden meydana gelir. Sınav sonunda aday öğrenci 200 ila 800 arasında bir skora sahip olur. GMAT'i daha zor kılan en önemli detay bilgisayara uyarlanmış bir test olmasıdır. İlk soru herkes için orta zorluktan başlar ancak sizin verdiğiniz doğru yanıtlara göre sorular zorlaşabilir.
GMAT ve GRE ile ilgili detaylı bilgi almak için akademik danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.