- Yurtdışı Dil Eğitimi
- Yurtdışı Yaz Okulları
- Yurtdışı Üniversite
- Yurtdışı Lise
- Work and Travel
-
Yurtdışı Staj
- Yurtdışı Staj
-
Genel Bilgiler
- Genel Bilgiler
- Yurtdışında Staj Nedir?
- Kimler Yurtdışında Staj Yapabilir?
- Programın Faydaları Nelerdir?
- Başvuru Tarihleri
- Yurtdışında Staj Başvuru Süreci
- Yurtdışında Staj Alanları
- Yurtdışında Staj Süresi ve Gelirler
- Yurtdışı Staj Konaklama Opsiyonları
- Program Sponsorları
- Neden United Towers İle Staj Deneyimi
- Ülkeler
- Bilmen Gerekenler
-
Yurtdışı Sertifika
- Yurtdışı Sertifika
- Ülkeler
-
Okullar
- Okullar
- University of California Los Angeles (UCLA) - Extension
- University of California Irvine (UCI) - Extension
- University of California San Diego (UCSD) - Extension
- ILAC Toronto
- ILAC Vancouver
- Greater Metropolitan College
- MLS
- Fanshawe College - Londra Kampüsü
- Humber College - Lakeshore Kampüsü
- Greystone College - Toronto
- Centennial College - Progress Kampüsü
- Galway Business School
- Shafston International College
- Programlar
- Genel Bilgiler
SAT - Amerikan Üniversitelerine Giriş Sınavı
SAT nedir?
SAT yani Scholastic Assessment Test, College Board tarafından geliştirilmiş ve 1926 yılından beri uygulanan bir öğrenci değerlendirme sınavıdır. Amerikan Üniversitelerinin birçoğu lise mezunu adayları değerlendirirken SAT skorlarını göz önünde bulundurur. Ancak günümüzde yalnızca Amerika'daki kolejler ve üniversiteler için değil aynı zamanda Kanada, Avustralya ve Avrupa'daki yüksek öğrenim kurumlarına yerleşmek için de SAT almanız gerekebiliyor.
SAT genel anlamıyla bir lise öğrencisinin matematik, dil, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için hazırlanmıştır. Sınavın genel kapsamlı olması SAT'nin elbette birçok kurum için güvenilir bir değerlendirme mekanizması haline gelmesini sağlamıştır.
Bununla birlikte, lise diploma puanı ve dil yeterlilik belgesi ile kabul alabileceğiniz yüksek öğrenim kurumları da bulunmaktadır.
SAT nasıl bir sınav?
Uygulanmaya başlandığı tarihten bugüne dek kağıt üzerinde gerçekleştirilen SAT değerlendirmeleri, 2023'ten itibaren bilgisayar ve tabletlerden erişeme açık hale geldi. Bu şekilde nerede olursanız olun digital ortamda sınava katılabileceksiniz ve değerlendirme süreciniz her zamankinden hızlı geçecek.
SAT ile ilgili bir diğer değişiklik ise oturum sayısında gerçekleşti. Buna göre eskiden SAT 1 ve SAT 2 olmak üzere iki ayrı sınavdan oluşan değerlendirmeden SAT 2 Subject Test'i kaldırıldı. Bununla birlikte isteğe bağlı olan essay bölümü de kaldırıldı.
Yapılan değişikliklerden sonra 3 saat süren SAT değerlendirmeleri 2 saate kadar düştü. Öğrencilerin matematik bölümünde hesap makinesi kullanması özgür bırakıldı: Hatta matematik bölümüne entegre bir hesap makinesi eklentisi bile olacak.
Adaylara daha iyi bir sınav deneyimi sunmayı amaçlayan bu değişikliklerin ardından öğrencinin üç temel becerisini ölçmeye yarayacak oturumlar devam ediyor. Öğrenciler okuma, yazma ve analitik düşünme (matematik) becerileri üzerinden teste tabii tutuluyorlar.
SAT'de başarılı olabilmek için en az B2 (Upper Intermediate) seviyesinde İngilizce bilginiz olmalıdır. Kelime hazneniz geniş olmalı ve hızlı okuma pratikleri geliştirmelisiniz.
Sınav sonrası puanlandırmanız 400-1600 puan arasında yapılacaktır. Yale, Stanford ve Harvard gibi en iyi üniversiteler 1500 puanın üzerinde bir skor talep etmektedir.
Neden SAT değerlendirmesine girmeliyim?
SAT'ye katılmanız için bir yaş sınırı yoktur ve SAT türevlerine göre daha az maliyetli bir değerlendirme sınavıdır. SAT için bir deneme sınırı yoktur yani hedeflediğiniz skoru elde edene dek sınava girebilirsiniz. Sınava bir kere girmeniz ve istenilen puanı almanız yeterlidir ve sınavın bir geçerlilik süresi yoktur. Yine de bazı üniversiteler beş yıldan eski sınav skorlarını kabul etmemektedir.
Üstelik SAT'de başarılı olursanız, sadece Amerika'da değil birçok ülkede lisans eğitimi alabilirsiniz.
SAT hakkında daha detaylı bilgi almak ve sınava nasıl hazırlanacağını öğrenmek ister misin? Akademik danışmanlarımız tüm sorularına cevap vermek için seni bekliyor.