- Yurtdışı Dil Eğitimi
- Yurtdışı Yaz Okulları
- Yurtdışı Üniversite
- Yurtdışı Lise
- Work and Travel
-
Yurtdışı Staj
- Yurtdışı Staj
-
Genel Bilgiler
- Genel Bilgiler
- Yurtdışında Staj Nedir?
- Kimler Yurtdışında Staj Yapabilir?
- Programın Faydaları Nelerdir?
- Başvuru Tarihleri
- Yurtdışında Staj Başvuru Süreci
- Yurtdışında Staj Alanları
- Yurtdışında Staj Süresi ve Gelirler
- Yurtdışı Staj Konaklama Opsiyonları
- Program Sponsorları
- Neden United Towers İle Staj Deneyimi
- Ülkeler
- Bilmen Gerekenler
-
Yurtdışı Sertifika
- Yurtdışı Sertifika
- Ülkeler
-
Okullar
- Okullar
- University of California Los Angeles (UCLA) - Extension
- University of California Irvine (UCI) - Extension
- University of California San Diego (UCSD) - Extension
- ILAC Toronto
- ILAC Vancouver
- Greater Metropolitan College
- MLS
- Fanshawe College - Londra Kampüsü
- Humber College - Lakeshore Kampüsü
- Greystone College - Toronto
- Centennial College - Progress Kampüsü
- Galway Business School
- Shafston International College
- Programlar
- Genel Bilgiler
Neden Yurtdışında Üniversite Eğitimi
Lise mezuniyetinin ardından yurt içinde mi yoksa yurtdışında mı üniversite okumalıyım sorusu birçok öğrencinin yaşadığı bir süreçtir. Yurtdışında üniversite eğitimi son zamanlarda yurtdışı üniversitelerin yapmış oldukları tanıtımlar, bu konuda deneyimli danışmanlar, uygulanan kampanyalar en önemlisi de yurtdışında üniversite mezunu olmuş öğrencilerin pozitif dönüşleri ile daha ulaşılabilir ve daha popüler hale gelmiştir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) verilerine göre, Türkiye’de her yıl ortalama 2 milyon ‘u aşkın öğrenci üniversite yerleştirme sınavına girmektedir. 2018 yılında 2 milyon 381 bin öğrenci üniversite sınavına girmiş ve ancak 484 bin öğrenci 4 yıllık lisans programlarına yerleşebilmiştir. Bir adayın Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Bilkent gibi iyi bir üniversitede, hayal ettiği bölümlerde okuyabilmesi için başarı sıralamasında %1’lik dilime girmesi gerekmektedir. Bu öğrencilerin bir kısmı bir sonraki yıl yapılacak olan yerleştirme sınavına katılmak üzere yeniden hazırlanırken, bir kısım öğrenci ise yurtdışında üniversite alternatiflerini değerlendirmektedir.
Yükselen döviz kurları dengeyi biraz bozmuş olsa da genellikle Türkiye’de ki bir özel üniversitenin toplam maliyeti ile yurtdışında üniversitelerin eğitim maliyetleri oldukça yakındır. Aileden farklı şehirlerde, özellikle İstanbul Ankara gibi büyük illerde özel üniversite okumanın, konaklama, eğitim, ulaşım ve kişisel harcamalar dikkate alındığında oldukça yüksektir.
Her yıl Türkiye’den ortalama 100 bine yakın öğrenci çeşitli eğitimler için yurtdışına çıkmakta ve bu sayının 15 bine yakını Yurtdışında Üniversite Programları için gerçekleşmektedir. Peki Neden Yurtdışında Üniversite Eğitimi Tercih Edilmektedir?
Ülkemizde yalnız birkaç üniversite ilk 500 sıralamasına girebilmektedir. Buna karşın öğrencileri yönlendirmiş olduğumuz Yurtdışı Üniversiteler dünyada ilk 500 sıralamasına girmiş yüksek kalitede eğitim sunan eğitim kurumlarıdır. Öğrenciler Yurtdışı Üniversitelerde son derece kaliteli, ezberden uzak, kritik düşünmeyi önceleyen bir eğitim almaktadır.
Yurtdışı Üniversitelerde eğitim dili doğal olarak ilgili ülkenin resmi dili veya İngilizce olduğundan öğrenciler üniversite eğitimleri sırasında 1 veya 2 yabancı dili de ileri seviyede öğrenmiş olmaktadır.
Yurtdışında Üniversite okumanın bir diğer önemli kazanımı da farklı kültürlerden ve farklı milletlerden öğrenciler ile eğitim alarak önemli bir yaşam deneyimi kazanmaktır.
Yurtdışında Üniversite eğitimi almanın bir diğer faydası da öğrencilerin edindiği uluslararası network ve buna bağlı gelişen iş bağlantılarıdır.
Yurtdışında Üniversite eğitimi süresince birçok üniversite kariyer servisleri aracılığı ile öğrenciler uluslararası kabul görmüş şirketlerde veya kurumlarsa staj imkanı elde etmektedir.
Yurtdışında Üniversite Eğitimi alınan birçok ülke mezunlara belirli süreli çalışma veya iş bulma hakkı tanımaktadır. Bu ülkelerde eğitim alan öğrenciler üniversitelerinin de yardımı ile kariyerlerine bu ülkelerde başlayabilir, farklı bir deneyim kazanabilirler.
Yurtdışında iyi bir üniversite de eğitim almış, farklı bir ülkede yaşam deneyimi kazanmış, uluslararası bir şirkette iş tecrübesi edinmiş bir öğrencinin ülkemizde ki iş dünyasında da ciddi kabul göreceği bir gerçektir. Bu açından da yurtdışı üniversite eğitimi önemli bir artıdır.