KANADA SEYAHAT SINIRLAMALARINDA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN SON GÜNCEL HABERLER

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
KANADA SEYAHAT SINIRLAMALARINDA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN SON GÜNCEL HABERLER görseli
Kullanıcı ikonu Kübra ERKAN
Tarih ikonu 26 Ekim 2020
KANADA SEYAHAT SINIRLAMALARINDA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN SON GÜNCEL HABERLER Görseli

Pandemi süreciyle beraber bilindiği gibi birçok ülke seyahat sınırlamaları getirmişti. Kanada’da bu ülkelerden biri. Daha önce United_Towers instagram hesabımız aracılığıyla Kanada`nın uluslararası öğrencilere belli koşullar dâhilinde, 20 Ekim itibariyle kapılarını açacağı haberini siz sevgili öğrencilerimiz ile paylaşmıştık. Kanada Hükümeti, Covid-19 planına sahip olan okullara öğrenci kabul edeceğini duyurmuştu. 21 Ekim günü bu plana sahip olan kurumların (DLI) listesi yayınlandı. Linkten ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler bu listedeki kurumlarda eğitim görebilmek için;

1) Geçerli bir Study Permit`leri ya da onay mektupları (Letter of Introduction) olmalıdır. (*ilk aşama onayı yeterli değildir.)

2) Okullardan gelen kabul mektubu olmalı

3) Başvuru yaparken belgeledikleri finansal yeterlilikleri halen geçerli olmalı

4) 14 günlük karantina boyunca konaklamalarının ayarlanmış olması gerekmektedir.

Şu anda DLI listesinde 131 kurum vardır. Kalan kurumlar Covid-19 planlarını tamamladıkça listeye dahil edilecektir.

Kısa süreli eğitimler için visitor visa (SX1) sahibi olan öğrenciler şu an için bu durumdan faydalanamayacaklardır. Ayrıca bilindiği gibi bu duyuru yapılmadan önce 18 Mart’tan önce study permit sahibi olan öğrenciler ülkeye giriş yapabiliyordu. Fakat bu duyuruyla beraber artık bu öğrencilerin kayıtlı olduğu okul DLI listesinde olduğu takdirde ülkeye girebilecek. Aksi takdirde study permit’e sahip olsalar dahi öğrenim gördüğü okul DLI listesinde yoksa maalesef ülkeye giriş yapılamayacak.

En güncel bilgileri sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. United_towers instagram hesabımızı takip ederek tüm güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.