KANADA GERÇEKTEN SOĞUK MU?

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
KANADA GERÇEKTEN SOĞUK MU? görseli
Kullanıcı ikonu Elif PEKDEMİR
Tarih ikonu 14 Aralık 2020
KANADA GERÇEKTEN SOĞUK MU? Görseli

Kanada denilince akıllara soğuk hava gelir ama gerçekte iklimi de manzarası da oldukça çeşitli olan bir ülkedir. Bu yazıda Kanada’da dil okulları ya da lisans, yüksek lisans, diploma, sertifika programları düşünen öğrencilerin aklındaki iklim sorusunu cevaplayalım.

Unutmamalıyız ki Kanada, altı zaman dilimine sahip devasa büyüklükte bir ülkedir, iklimde çeşitlilik tam da buradan kaynaklanmaktadır. Kanada’nın en güney ucu Kuzey Kaliforniya ile birleşir ve en kuzeydeki bölgeleri, Kuzey Kutup Dairesi’ne uzanır.

Elbette Kanada’nın soğuğu dillere destandır. Kışın sıcaklık düştüğünde Kanadalılar ısıtılmış evlerinde, toplu taşıma sistemlerinde, arabalarında, okul ve iş yerlerinde oldukça gelişmiş bir altyapıyla ısınıyorlar.

Ancak sanılanın aksine, Kanada’da dil eğitimine gittiğinizde göreceksiniz ki orada 4 mevsimi de görebilirsiniz. Hava durumu, bulunduğunuz şehre bağlı olarak değişir. Örneğin;  Montreal, Halifax, Toronto, Calgary ve Vancouver’da dört farklı mevsimi de görebilirsiniz.

Kanada’da İlkbahar

Bahar, Kanada’yı ziyaret etmek için en güzel zamanlardan biridir. Kış mevsiminden sonra sıcaklıklar aniden yükselir ve her şey canlanır. Sıcaklıklar ortalama 19°C civarındadır.

British Columbia ve Ontario eyaleti , bahar için oldukça güzel bir seçimdir.

Kanada’da Yaz

Yaz sıcaklıkları bazı bölgelerde 20 ile 27 °C arasında değişir. Şehirlerde yazın festival mevsimidir diyebiliriz.

Calgary ve Halifax yaz aylarında ziyaret etmek için en sıcak olan şehirlerdendir.

Kanada’da Sonbahar

Sıcaklıklar Kasım ayında ortalama eksi 3 ile Eylül ayında ortalama en yüksek 19°C arasındadır.

Bazı kimseler için, Kanada’da sonbahar en güzel mevsimdir, mükemmel serinlik içinde Kanada’yı daha az insanın ziyaret ettiği huzurlu bir dönemdir. Kanada’da dil eğitimine gittiğinizde, bu mevsimde Kanada’nın benzersiz doğasını gösteren sonbahar yapraklı fotoğraflar çekmelisiniz.

Kanada’da Kış

Kanada’da iklim çeşitliliği şehirlere göre farkettiğinden, eğer Kanada’da dil eğitimini kışı çetin geçen bir şehirde alacaksanız kendinizi buna hazırlamalısınız. Ülkenin en soğuk yerleri çoğunlukla kuzeydedir. Kış aylarında bazı bölgelerde kar fırtınaları görülebilmektedir. Ancak Kanadalılar bu konuda çok pratikleşmiş durumdalar; örneğin kar yağışı olduğunda yollar hemen açılır ve hayat günlük seyrinde devam eder. Kayak sporunu seviyorsanız, Whistler ve Banff kayakçılara oldukça görkemli parkurlar sunmaktadır.

Şimdi dilerseniz genellemeleri bırakıp,  bazı şehirler özelinde sıcaklıkları inceleyim;

Vancouver Şehri

Vancouver’da kışlar serin ve yağmurludur, yazları ise ılıktır. Kış aylarında sıcaklık ortalama 2°C , yaz aylarında ise ortalama 20 ile 30 ° C arasında seyreder. Kanada’da dil eğitimi alan öğrencilerimiz, Vancouver’ın iklimini İstanbul’a benzetirler. Yaz ayları Vancouver için festival ve etkinlik aylarıdır.

Toronto Şehri

Toronto için havasının New York ve Chicago’ya benzediğini söyleyebiliriz. En sıcak ayında ortalama 27° C ‘dir. Kış aylarında ise sıcaklıklar genelde 0°C’nin altındadır.

Montreal Şehri

Montreal ‘i ziyaret edecekseniz kendisinizi yaz aylarındaki yüksek sıcaklıklara ve nemli havalara alıştırmalısınız. Kışın ise en düşük eksi 4°C olur.

Calgary Şehri

Calgary oldukça yağmurlu ve ılıman iklimli bir şehirdir. Mayıs ayından Eylül ayına kadar hava yağmurludur. Yaz ayları ılık geçer; Haziran ayından Eylül’e kadar sıcaklık 19°C ve üstü üzerinde seyreder. Kışları ise en düşük ortalama eksi 11°C olur.

Ottawa Şehri

Ottowa şehrinde yazlar oldukça sıcak ve nemli, kışlar ise oldukça soğuk geçer. Temmuz ayının ortalama sıcaklığı 27°C’dir. Ocak ayının ortalama sıcaklığı ise -14°C’dir.