İTALYA`DA GÜZEL SANATLAR VE TASARIM EĞİTİMİ

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
İTALYA`DA GÜZEL SANATLAR VE TASARIM EĞİTİMİ görseli
Kullanıcı ikonu Burçin ERDOĞAN
Tarih ikonu 19 Eylül 2019
İTALYA`DA GÜZEL SANATLAR VE TASARIM EĞİTİMİ Görseli

İtalya`da güzel sanatlar ve tasarım eğitimi dendiğinden aklımıza ilk gelenlerden Milano bir tanesi. İç Mimarlıkdan, Grafik Tasarıma Takı Tasarımdan Moda Tasarıma pek çok alanda kaliteli eğitim sunan ülkeyi mutfak sanatlarında da ön sıralarda saymalıyız.

İlginizi çekebileceğiniz düşünüyoruz: İtalya`nın en iyi Dil Okulları

Eğitimimiz güzel sanatlara bağlı bir eğitim olmayabilir, yani eğitimini mühendislik alanında yapmış bir kişinin’’ benim aslında yapmak istediğim Grafik Tasarımı idi ‘’ hayali tamamen gerçeğe dönüşebilir. Yeteneklerinize bağlı olarak, ilgi alanlarınızda, hayatınızdan ayırdığınız süre kadar size katkıda bulunacak kısa süreli, uzun süreli, akademik, profesyonel programlar belki bundan sonraki hayatınızda profesyonel ya da amatör olarak hayallerinize kavuşmanızı sağlayabilir.

İtalya`da güzel sanatlar ve tasarım eğitimi almaya gelen katılımcıların en çok tercih ettiği şehirler arasında Rönesans’ın doğduğu Floransa gelir. Kendinizi açık bir müzede geziniyor gibi hissettiğiniz bu şehir de sanatın her alanı karşınıza en güzel hali ile çıkar. Michelangelo, Donatello ve Da Vinci doğduğu şehirde farklı bir beklentiye girmek de yanlış olurdu. Floransa’da eğitim almak isteyen adayların en çok tercih ettiği bölümler arasında İç Mimarlık, Grafik Tasarım, Moda Tasarım ve Mutfak sanatları gelmektedir.

Dünya Markalarının yaptığı işleri yerinde takip edin.

Milano, dünyaca takip edilen moda haftası ile dünyanın en ünlü tasarımcılarının koleksiyonlarını sergilerken, aynı zamanda mimari yapısıyla mimarların, gelişmiş bir Avrupa şehri olarak da yönetim, pazarlama alanlarında adayların dikkatini çeken bir şehir. Floransa ‘dan sonra Milano’ya giderseniz sokaklardaki insanların bir anda daha şık olduğunu hemen fark ediyorsunuz. Floransa da daha güncelik olan hayat Milano’da daha sofistike desek yanlış olmaz. Aslında daha modern ve şehirleşmiş yapısı ile dikkat çekerken hala tarihi dokusuna dokunulmamış olduğunu da görebiliyorsunuz. Tabii Moda Tasarım, Moda Yönetimi, Lüks Mallar Yönetimi, Dijital Pazarlama, İç Mimarlık, Grafik Tasarım bu alanlarda sayabileceğimiz popüler bölümlerden sadece bazıları.

Roma şehrine geldiğinizde bir başkentte olduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Tarihinin yanı sıra, yönetimin idarenin de bu şehirden olduğunu hemen anlaşılıyor. Son derece düzenli yılın her ayı turist akınında bir şehir. Roma yine sanat, tasarım ve yönetim okulları seçiminde tasarım, mutfak, pazarlama gibi bölümlerde öne çıkıyor. Roma’da gezilip görülecek o kadar çok yer var ki, eğitiminizi alırken şehri de tam anlamıyla keşfetmek size harika deneyimler katacaktır.

Italya’da Instituto Marangoni, Lorenzo De Medici, NABA, Domus Academy, IED, Florence Design Academy de güzel sanatlara bağlı bölümlerde eğitim alabilirsiniz. Yıllık eğitim ücretleri 7500 Euro ile 35.000 Euro arasında değişiklikler gösteren programlar da Moda Styling, Fotoğrafçılık, Film, Marka Yönetimi, Dijital Yönetim, Görsel Mağazacılık gibi pek çok popüler alanda karşımıza çıkmaktadır.

Daha detaylı bilgi ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.