İngiltere Dil Okulu’na Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
İngiltere Dil Okulu’na Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler  görseli
Kullanıcı ikonu Kerem TEKİN
Tarih ikonu 26 Nisan 2021
İngiltere Dil Okulu’na Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler  Görseli

İngiltere dil okulları temel ve ileri İngilizce öğrenmek amacıyla tercih edeceğiniz en iyi seçeneklerden biridir. Ülkenin farklı alanlarında yabancılara İngilizce öğretmek amacıyla kurulmuş pek çok okul bulunur. Size en uygun dönemi belirleyerek bir dil okuluna ön kayıt yaptırabilirsiniz. Eğitiminizden en iyi şekilde verim almanız için bir takım noktalara dikkat etmenizi öneririz.

İngiltere dil okulları ana dili İngilizce olan öğretmenlerden eğitim almanızı sağlar. Eğitiminiz boyunca yabancı öğrencilerle birlikte kalarak dili konuşmak zorunda kalırsınız. Eğer İngilizce temeliniz yoksa anlama ve konuşma konusunda zorlanabilirsiniz. Ancak belirli bir süre sonra üzerinizdeki çekingenliği atarak konuşmaya başlarsınız. Alacağınız eğitim sizin dili öğrenme amacınıza bağlı olarak belirlenecektir. Bu sayede sizinle aynı amacı taşıyan öğrencilerle bir arada dil öğrenme imkânınız olacaktır.

Her ne kadar Türkiye’de dil eğitimi kursuna gitmiş olsanız da İngiltere’ye gittiğinizde aradaki fark sizi şaşırtacaktır. Günlük konuşma diline özgü kelimeler, telaffuz ve aksan konularında birçok farklılık olduğunu görürsünüz. Dil eğitimi süreniz boyunca insanlarla iletişim kurarak tüm zorlukları aşabilirsiniz. Bunun için yurt seçiminden kalacağınız yere kadar Türk öğrencilerin daha az olduğu bölgeleri seçmenizi tavsiye ederiz. Çevrenizde Türkçe konuşanların olması zorlandığınız zaman İngilizce konuşmaya çalışmayı bırakmanıza neden olabilir.

İngiltere dil okulları eğitimleri son derece yoğun geçmektedir. Ancak kalacağınız süreyi uzatarak haftalık saatleri daha az olan bir programı tercih edebilirsiniz. Böylece kalan saatlerinizde insanlarla konuşabileceğiniz yarı zamanlı bir işe girebilirsiniz. Para kazanmanızı da sağlayacak bu yöntem İngilizce öğrenme sürecinizi hızlandıracaktır. İş İngilizcesi öğrenmeyi amaçlıyorsanız kursa giderken bir yandan da kendi mesleğinizde bir iş bulmaya çalışabilirsiniz. Mühendislik gibi bir işiniz varsa yarı zamanlı iş bulmanız zor olabilir. Bu durumda stajyer olarak çalışmayı deneyebilirsiniz.

Dil okulunda eğitim görürken vizede belirlenen süreye dikkat etmelisiniz. Eğer ülkede daha fazla kalmak istiyorsanız vize uzatma başvurusu yapabilirsiniz. Bunun için süre bitmeden önce başvuru yapmalısınız.

İngiltere dil okulları farklı yaş gruplarına hitap eden programlara sahiptir. Kendiniz için asla geç olduğunu düşünmeden size uygun bir programa kayıt olarak dil öğrenebilirsiniz. Eğitimlere düzenli devam ederek sabırlı olursanız dil öğrenmeniz kaçınılmaz olacaktır.