İngiltere Dil Okulları’na Gideceklere Tavsiyeler

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
İngiltere Dil Okulları’na Gideceklere Tavsiyeler görseli
Kullanıcı ikonu Kerem TEKİN
Tarih ikonu 04 Mayıs 2021
İngiltere Dil Okulları’na Gideceklere Tavsiyeler Görseli

İngiltere Dil Okulları İngilizce eğitimi almak için en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Her yıl dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda öğrenci yeni bir dil öğrenmek amacıyla İngiltere’ye gitmeyi tercih eder. İngiliz Hükümeti yabancı öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alması ve ülkede bulundukları süre boyunca haklarının korunması için belirli çalışmalar yapmıştır. Çalışmalar kapsamında İngiltere Dil Okulları belirlenen standartlara uygun olarak kaliteli eğitim verilir.

İngiltere Dil Okulları’nı Araştırın

Siz de İngiltere Dil Okulları’nda eğitim görmek istiyorsanız gitmeden önce bazı noktalara dikkat ederek daha iyi bir eğitim deneyimi yaşayabilirsiniz. İngiltere’ye gitmeye karar vermeden önce mutlaka kapsamlı bir araştırma yapın. Ülkeyi önceden araştırmanız karar vermenizde etkili olacaktır. Gitmek istediğiniz okulun bulunduğu bölgenin nasıl bir yer olduğunu, konaklayacağınız yere ve sosyal mekânlara mutlaka bakmalısınız. Daha önce İngiltere’de dil eğitimi almış kişilerle iletişime geçerek birinci ağızdan tavsiyeler alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Google Maps kullanarak detaylı bir inceleme yapabilirsiniz.

Yepyeni bir kültürün ve dilin olduğu bir ülkeye gideceğiniz için İngilizce temeliniz yoksa ilk aşamada zorlanabilirsiniz. Bu nedenle ilk aşamada ihtiyaç duyabileceğiniz adres ve ücret sorma gibi cümleleri önceden hazırlayabilirsiniz. Ezberlerseniz iyi olacaktır. Ancak yapamıyorsanız bir deftere yazabilir ya da telefonunuza indireceğiniz uygulamadan bakabilirsiniz.

İngiltere Dil Okulları’na Gitmek İçin Hangi Vizeye Başvuracağınızı Belirleyin

Gideceğiz okula karar verdikten sonra hangi vizeye başvuracağınızı belirlemelisiniz. İngiltere Dil Okullarında eğitim almak için başvurabileceğiniz birkaç farklı öğrenci vizesi türü vardır. Hangi vizeye başvurmanız gerektiği ülkede kalma sürenize göre değişecektir. Dil eğitiminiz 6 aydan kısa sürecekse İngiltere öğrenci ziyaretçi vizesine, 6 aydan daha uzun sürecekse İngiltere uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesine başvurmalısınız.

Vize başvurusu sırasında İngiltere Dil Okulu kayıt belgeniz ve konaklayacağınız yerle ilgili belgelere mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Bunları önceden hazırlayarak çıktısını alırsanız işini daha kolay olacaktır. Bu aşamada en çok dikkat etmeniz gereken nokta tarihlerdir. İngiltere’ye girdiğiniz tarihle okul ve konaklama zamanınız arasında çok fark olmaması vize kabulünde etkili olacaktır. Tüm bunlara ek olarak İngiltere’ye gitmeden önce telefonunuzu yurtdışı kullanımına açmayı unutmamalısınız.