YENİ NORMALDE İNGİLTERE DİL EĞİTİMİ

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
YENİ NORMALDE İNGİLTERE DİL EĞİTİMİ görseli
Kullanıcı ikonu Simge AYHAN
Tarih ikonu 17 Ağustos 2020
YENİ NORMALDE İNGİLTERE DİL EĞİTİMİ Görseli

Öğrencilerin eğitim için en çok tercih ettiği ülkelerden biri olan İngiltere’de virüsün ilk tespit edildiği dönem Ocak ayı olmuş ve pandeminin başlangıç aşamasında İngiliz hükümeti “sürü bağışıklığı” yöntemini benimsemişti. Sürü bağışıklığı yöntemi ile salgının halk arasında kontrollü bir şekilde yayılması, sağlık birimlerinde yığılmanın önlenmesi ve normal işleyiş düzeninden vazgeçilmeden virüse karşı doğal bağışıklık kazanılması hedeflenmişti. Ancak artan vaka sayıları ve gelen tepkiler üzerine İngiliz hükümeti sürü bağışıklığı yöntemi yerine Mart ayının ortasından itibaren daha sert tedbirler almaya başladı. Bu tedbirler arasında; vaka tespiti için yapılan test sayısının arttırılması, sosyal mesafe kurallarına uyulması, iş yerlerinin mümkün oldukça evden çalışma yollarına başvurması ve okullarda online eğitime geçilerek yüz yüze eğitime ara verilmesi vardı. 

Mayıs ayı itibari ile vaka sayısında görülen azalma ile “yeni normalleşme süreci ”ne giren İngiltere’de; parklar ve açık hava spor tesisleri açılmaya başlandı, iş yerlerinde gerekli güvenlik önlemleri sağlanarak çalışanlar iş yerlerine dönebildi. 

Haziran ayında ise ikinci ve üçüncü aşama normalleşme ile birlikte bazı mağazalar ve ilkokullar açılırken, konsolosluk da vize başvuru alım süreçlerinin başladığı haberini paylaştı. 11 Haziran itibari ile Türkiye-İngiltere arasında karşılıklı uçuşlar açıldı. Haziran sonunda ise ülkede bulunan dil okulları da alınan ek önlemler ile kapılarını yüz yüze eğitim için öğrencilere açmaya başladı. Kademeli ders başlangıç saatleri, sınıflarda sosyal mesafe önlemleri, sınıflardaki mevcut öğrenci sayısının azaltılması, ortak kullanım alanlarında maske takma zorunluluğu, okula girişlerde ateş ölçümü, kullanılan alanların düzenli dezenfekte edilmesi, hijyen kuralları ile ilgili tabela ve levhaların konulması gibi sıkı tedbirler ile yüz yüze eğitime devam etmeye başlayan dil okulları, indirim oranlarını %35-40 gibi oranlara çıkararak veya online eğitimine ülkelerinde başlayan öğrencilerin aynı fiyatlar üzerinden yurtdışında da eğitimlerine devam etmeleri sağlayarak İngiltere’de dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için önemli fırsatlar yarattılar.

Temmuz ayı başlangıcında konsolosluk tarafından yayınlanan güvenli ülkeler listesinde yer alan Türkiye’den İngiltere’ye girişlerde 14 günlük karantina uygulaması kaldırıldı. Böylelikle yurtdışından gelen öğrencilere okullarına zaman kaybetmeden başlayabilme imkânı sağlanmış oldu.

Kampanya indirimleri, seyahat sınırlaması ve karantina uygulamasının kaldırılması, vize başvuru süreçlerinin sağlanması ile İngiltere; “yeni normal” döneminde yurt dışında dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için en ideal seçenekler arasında yer almaktadır. 

Hayallerine kaldığı yerden devam etmek isteyen öğrencilerimize United Towers Eğitim Danışmanlık olarak her zamanki desteğimiz devam edecek olup, bu süreci en kısa sürede sağlıkla geçirmeyi temenni ederiz.