BARSELONA`DA BİR İŞLETME OKULU

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
BARSELONA`DA BİR İŞLETME OKULU görseli
Kullanıcı ikonu Burçin ERDOĞAN
Tarih ikonu 18 Haziran 2019
BARSELONA`DA BİR İŞLETME OKULU Görseli
 
Barcelona’ya indiğim anda havaalanından bindiğim taksi şoförünün Türk sürücüleri aratmayacak pratikliği ( aynen İtalya da olduğu gibi ) hemen dikkatimi çekti. Akdeniz toplumlarının bazı özellikleri daha uçaktan indiğiniz anda başlıyor. Barcelona’ da şehre girerken ilk dikkatimi çeken geniş ve düzenli yollar oldu. Şehrin ortasında oldukça estetik bir tramvay yolu bunun yanında metro ve otobüs kullanımı da oldukça yaygın. Yani Barcelona’da toplu taşımacılık pek çok büyük Avrupa şehrindeki gibi oldukça gelişmiş.
 
Bu ziyaretimizin amacı EU Business School’ u tanımak ve şehir hakkında bilgi edinmekti. Birkaç gün süren bu ziyaretin pek çok öğretisi oldu. Okul hakkında genel bilgi verirken şehir hakkında da küçük detaylar iletmek isterim. 
 

EU Business School, bir işletmecilik okulu lisans ve yüksek lisans (özellikle MBA) programlarıyla biliniyor. Yaz okulları da mevcut kısa süreli tecrübe edinmek isteyenler için. EU Business School’ un birbirine yakın 2 binası var. Bir kampüs üniversitesi değil, şehrin içinde bir bina üniversitesi. Bunun avantajları oldukça fazla. Gece gündüz hareketli bir Akdeniz şehrinin göbeğinde eğitim aldığınızda eğitim saatleri dışındaki zamanlarınızda da pek çok etkinlik için vakit kalıyor. 
 
Okulun tamamı uluslararası öğrencilerden oluşuyor demek yanlış olmaz. Bu öğrenciler genellikle İşletme, Yönetim ve İdare alanında eğitim almak ya da uzmanlaşmak isteyen öğrenciler. Öğrencilerle yaptığımız görüşmelerde kimisi özel şirketler de yönetici olmayı, kimi kendi işletmesini kurmayı kimi ise aile şirketlerini devralmak istiyor. Benim de bir Master sınıfına girme fırsatım oldu. Derse giren profesör öyle dikkat çekici noktalara değiniyordu ki bu sadece bir eğitimci değil aynı zamanda sektör deneyimi de olan eğitimcilerin verebileceği bir eğitim. EU Business sektörün önde gelen firmalarıyla çalışıyor. Bu anlamda hem EU mezunları hem de EU’ nun partner şirketleriyle sektörel ağınızı oldukça geliştirebilirsiniz. Okula gelen misafir konuşmacılar ise ilham verici. Eğitim dili İngilizce ve tüm okul çalışanları İngilizce ’ye üst düzey hakimler. Aynı zamanda Amerikalı ve İngiliz bazı yöneticileri de var. Yani okulda sadece İngilizce bilerek İspanya da olduğunuzu anlamadan eğitim alabilirsiniz. Sokakta ise İngilizce bilme oranı, bulunduğunuz yere göre değişiyor. Genellikle hizmet sektöründeki çalışanlar İngilizce de biliyorlar. 
 
İspanyollar çok konuşkan bir toplum, oldukça sıcakkanlılar. İnsan birkaç günde ister istemez bir şeyler öğreniyor. Örneğin 1 yıl master yapacak öğrenciler bir yıl sonunda İspanyolca biliyorum diyecek düzeye gelebilirler. (küçük bir kurs desteği ile ve istekle tabii)
 
Barcelona‘ da aç kalmazsınız. Genellikle yurtdışı eğitimin de öğrencilerin en çok zorluk çektiği şey gittiği ülkenin mutfağıdır. Her bütçeye uygun seçenekleri bulabilirsiniz bu şehirde. Harika salatalar ortalama 10 Euro, çeşit çeşit sandviçler ortalama 9 Euro, meşhur Tapas seçenekleri benim en sevdiğim Nachos 7.50, Bravas 6.95 ve Paella 13 Euro, pizzalar ortalama 10 Euro. Yani öğle yemeklerini ortalama 8-10 Euro olarak planlayabilirsiniz. Her yerde olduğu gibi marketlerde gıda fiyatları tabii daha uygun. Eğer mutfağını kullanabileceğiniz bir konaklamanız var ise market alışverişi daha çeşitli ve ucuz yemek sağlayabilir. Konaklama demişken EU Business şehrin etrafında pek çok konaklama seçeneği sunuyor. Tek kişi çift kişilik odalar mevcut. Yurtlar temiz ve öğrenciler için ideal.
 
Şehir, Sagra De Familia, Camp Nou ruhu, Port, Picasso müzesi, Park Guell, La Rambla caddesi, Gotik kısmı, pek çok Gaudi eseri ile eğitiminiz esnasında keyifle yaşayabileceğiniz bir şehir. Daha detaylı bilgi için ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.
 
Burçin ERDOĞAN
United Towers, İzmir Bölge Ofisi