AMERİKA`DA LİSE EĞİTİMİ

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
AMERİKA`DA LİSE EĞİTİMİ görseli
Kullanıcı ikonu Özge ÖZEN
Tarih ikonu 18 Kasım 2019
AMERİKA`DA LİSE EĞİTİMİ Görseli

CIEE Amerika Lise Değişim programı sayesinde, sanılanın aksine Amerika’da lise eğitimi almak zor ve masraflı değildir. Amerika Lise Değişimi Programı aracılığıyla, öğrenciler bir dönem veya bir akademik yılını Amerika’da, bir host aile yanında kalıp, bir Amerikan lisesinde,  lise değişim öğrencisi olarak okuyabilirler.

Amerika Lise Değişimi programıyla, öğrenci Amerikan kültürünü ve diğer farklı kültürleri tanıma fırsatı yakalamaktadır. Deneyimleri sayesinde, belki de henüz 15 yaşındayken bir dünya vatandaşı statüsüne erişebilmektedir. Dünyaya, farklı kültürlere, milletlere, çeşitliliklere tek bir pencereden bakmamayı deneyimleyecek, bakış açısını değiştirecektir.  15 yaşında bunları deneyimlemek harika!

Amerika’da Lise Eğitim sistemi Türkiye’den çok farklıdır. Hobi olarak ilgilendiğin bir spor dalı ya da moda tasarım, seçmeli ders olarak alınabilir. Bir taraftan öğrenciyi hayata, diğer taraftan da üniversite sınavına hazırlayan bir eğitim sistemi var. Ders programı yoğun olmasına rağmen eğlencelidir de. Dikim, kodlama, astronomi, atletizm, tiyatro, gazetecilik, ziraat, grafik gibi birçok farklı alanda, liselerde seçmeli ders sunulmaktadır. İkinci dile de çok önem veren Amerika Lise Eğitim sistemi, liselerde bu konuda birden fazla opsiyon sunar. İngilizce pratiğin yanı sıra İspanyolca, Çince, Fransızca, Arapça’yı da ikinci bir dil olarak öğrenebilirsiniz.  Ezberci eğitime karşı olunan bu eğitim sisteminde, öğrenciler formülü ezberlemez; formülün nereden geldiğini mantığını öğrenir. Dersler sadece teorik olarak değil, laboratuvarlarda da uygulamalı eğitim verilmektedir.  Ders sonrası kulüp aktivitelerine, okul takımlarına verilen önem sayesinde de öğrenciler, takım oyuncusu ruhuna sahip ve aynı zamanda sorumluluklarını yerine getiren bireyler olmaktadır.

Amerikan kültürü en iyi bir aile yanında kalarak, ailenin bir bireyi olarak öğrenilir. Öğrenci, Amerika Lise Değişimi sırasında bir ailenin yanında kalarak onlara arkadaş olup ya da çocuklu bir ailede kalarak onların küçük çocuklarına abilik, ablalık yapıp, onların kültürlerini öğrenmenin yanı sıra kendi kültürünü de tanıtma fırsatına sahip olmaktadır.  Amerika bilindiği gibi birçok farklı kültürü içinde barındıran bir mozaik ve çeşitliliktir, aynı zamanda özgürlükler ülkesidir. Bu sebepten Amerikan kültürünü öğrenebilmek adına öğrenci,  host aile konusunda esnek olmalıdır. Host aileler güvenlik soruşturmasından geçen son derece güvenilir ve deneyimli ailelerdir

Senelik 30-40 bin doların aksine CIEE Lise Değişimi programı; bir akademik yıl eğitim, aile yanı konaklama, üç öğün yemek, sağlık sigortası, havaalanı karşılaması dahil sadece 7500$’dır . Amerika’da Lise Değişim programı yurtdışında lise deneyimi yaşamak isteyen öğrenciler için önemli avantajlar sunmanın yanı sıra ekonomik olarakta oldukça uygundur. Amerika Lise Değişimi Programı hakkında daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.