İngiltere Dil Okulları’nın Kariyere Etkisi

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
İngiltere Dil Okulları’nın Kariyere Etkisi görseli
Kullanıcı ikonu Kerem TEKİN
Tarih ikonu 21 Nisan 2021
İngiltere Dil Okulları’nın Kariyere Etkisi Görseli

Dünyanın en çok tercih edilen dil okulları İngiltere’dedir. Birçok kişi İngiliz İngilizcesinin Amerikan İngilizcesine göre çok daha iyi olduğunu düşünür. İngiltere Dil Okulları’nda eğitim görmek İngilizceyi ana diliniz gibi konuşmanıza ve yazmanıza yardımcı olur. Bu sayede uluslararası alanda yapılan IELTS ve TOEFL gibi sınavlara girebilirsiniz. Aldığınız başarılı dil puanı sonucunu ülkemizde ve diğer ülkelerde iş başvurusu yaparken kullanabilirsiniz. İyi bir puan rakipleriniz arasında ön plana çıkmanızı sağlayacaktır.

Bilindiği üzere ülkemizde akademisyen olmak isteyenlerin Ales ve YDS sınavlarından iyi puan alması gerekir. Bazı devlet kurumları ilanlarında YDS’den belirli bir seviyede sonuç almanız beklenir. Gerekli şartı sağladıktan sonra işe başvurabilirsiniz. Yüksek puan almanız özel sektörde avantajlı olmanızı sağlar. İngilizce bildiğiniz için işyerinde diğerlerine göre daha kolay terfi alabilirsiniz.

Üniversiteden mezun olmadan önce İngilizce konusunu halletmeye çalışırsanız derslerinizde de daha başarılı olabilirsiniz. Tez yazarken Türkçe’nin yanı sıra pek çok kaynağın İngilizce olduğunu fark edersiniz. AA alacağınız bir çalışma ortaya koyabilmeniz için bu kaynakları da kullanmanız gerekir. İngilizce bilmeniz size tez yazma konusunda kolaylık sağlayacaktır.

Üniversite ya da lisede okuduğunuz süre boyunca uluslararası projelerde yer alabilirsiniz. Bu çalışmalar sırasında hitap edeceğiniz kişilerle konuşacağınız ortak dil İngilizce olacaktır. Sunumlarınızı da bu dilde yapmanız istenir. Eğer İngilizce bilirseniz kendinize güvenerek projenizi en iyi şekilde temsil edebilirsiniz. Fuarlara katıldığınızda projenizle ilgili merak edilen sorulara yanıt bulabilirsiniz. Teknoloji alanında bir çalışmanız varsa yabancı yatırımcıların ilgisini çekebilirsiniz.

İngilizce öğrendiğiniz sırada okumaya devam ediyorsanız yarı zamanlı olarak turist rehberliği yapabilirsiniz. Özellikle turistik bölgelerde bu şekilde cep harçlığınızı kazanabilirsiniz. Ayrıca öğrendiklerinizi pekiştirmek için böyle bir iş yapmanız yararlı olacaktır. İngiltere dil okulları başarılı bir kariyerin ilk adımlarından biridir. Kariyere etkisi göz önünde bulundurulduğunda İngiltere’de dil eğitimi almanız çok iyi olacaktır. Eğitim süreniz boyunca dili en şekilde öğrenmeye ve konuşmaya çalışmalı, zamanınızı verimli kullanmalısınız. Kendinize ana dili İngilizce olan arkadaşlar bularak kurs dışında da öğrenme sürecine devam etmelisiniz. Ülkemize geldiğinizde öğrendiklerinizi unutmamak için orada tanıştığınız kişilerle görüntülü ya da sesli görüşmeler yapabilirsiniz.