WAT VİZE EVRAKLARI NELERDİR?

1. Aşağıdaki evraklar WAT vize görüşmenizde kullanacağınız evraklardır. Vize görüşmenize kadar tamamını hazırladığınıza emin olun!

2. Pasaportunuz: En az programa katılacağınız yılın Aralık ayına kadar geçerli umumi bordo pasaport olmalıdır. Yeşil pasaportu olup onunla programa katılmak isteyenler danışmanları ile görüşmelidir.

3. DS-160 vize başvuru formu: Bu form her öğrenci tarafından konsolosluğa ait ceac.state.gov/GENNIV/ sayfası üzerinden doldurulmalı ve çıktısı alınmalıdır. Formu nasıl dolduracağınıza dair bilgiler aşağıda II. DS-160 Vize Başvuru Formunu Doldurmak başlıklı bölümde yer almaktadır.

4. DS-2019 formu, SEVIS belgesi ve Sağlık Sigortası Poliçesi: DS-2019 formunuz yayımlanma sureci başladıktan yaklaşık 20-30 iş günü sonra SEVIS belgeniz ve sigorta poliçenizle birlikte bize ulaşacak ve size teslim edilecek/gönderilecektir.

5. İş kabul belgeniz: Bir kopyası iş yerleşmenizden sonra size epostayla gönderilmiştir. Çıktısını alın.

6. Transkriptiniz: Bitirdiğiniz en son döneme kadar olan transkriptiniz olmalıdır. Transkriptiniz okul tarafından kapalı ve ağzı mühürlenmiş bir zarf içerisinde verilmelidir. Diğer transkriptler kabul edilmeyecektir. Bu transkript, kayıt için verdiğiniz ile aynı değildir. Ayrı bir tane daha alınmalıdır. Bu belge İngilizce veya Türkçe olabilir. Belge ve zarf üzerindeki mührün okunaklı olmasına dikkat edin.

7. Bir adet, 5cmx5cm boyutlarında, arka fonu beyaz, yüze odaklanmış, her iki kulağın göründüğü ve HİÇ BİR ÇEŞİT GÖZLÜK ve ayrıca şapka vs gibi aksesuarların kullanılmadığı biometrik fotoğraf. Fotoğrafta gülmemeye de dikkat edilmelidir. DS-160 formu doldurulurken de ayni fotoğrafı kullanmanız gerekecektir. O nedenle fotoğrafçıdan elektronik halini de isteyin. Bu başlıkla ilgili aşağıda yer alan ÇOK ÖNEMLİ UYARI kısmını dikkatle okuyun!

8. Eğer uzatma öğrencisiyseniz üniversitenizden seneye güz döneminde full-time öğrenci olacağınızı kanıtlayacak olan mezun olmanız için almanız gereken en az 1 dersinizin kaldığını gösteren onaylı ve kapalı zarf içerisinde bir mektup ya da son sınıf öğrencisi olup okulunuz uzamayacaksa döndüğünüzde çalışmaya başlayacağınızı gösteren kayda değer bir iş yerinden ileri tarihli bir işe alma sözleşmesi. Bu ikinci evrak zorunlu olmayıp ciddi ve öğrencinin branşı ile  alakalı bir işyerinden alınması durumunda destekleyici hükme sahiptir. Aksi halde hiç alınmamalıdır.

9. Varsa özel bir durumunuzu desteklemeniz acısından danışmanınız tarafından hazırlamanız tavsiye edilen destekleyici evraklarınız.

Biz Sizi Arayalım

SİZİ ARAYALIM

Ücretsiz Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Hizmetlerimizden Yararlanmak İçin Lütfen Formu Doldurun. Yurtdışı deneyimli uzman danışmanlarımız sizinle en kısa sürede iletişime geçecekler.

NEDEN UNITED TOWERS?

  • United Towers

    19 Yıllık Deneyim
    20000+ Öğrenci Referansı

  • United Towers

    7 Ofis
    40+ Eğitim Danışmanı

  • United Towers

    500+
    Okul Temsilciliği

  • United Towers

    Ücretsiz Danışmanlık
    Şeffaf Fiyat ve Ödeme Politikası

  • United Towers

    Uluslararası
    Akreditasyonlar

BİLGİ İSTEK FORMU

YUKARI