ST GILES INTERNATIONAL DİL OKULLARI İNGİLTERE GEZİSİ

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
ST GILES INTERNATIONAL DİL OKULLARI İNGİLTERE GEZİSİ görseli
Kullanıcı ikonu Kübra ERKAN
Tarih ikonu 20 Eylül 2019
ST GILES INTERNATIONAL DİL OKULLARI İNGİLTERE GEZİSİ Görseli

St Giles dil okullarının daveti ile St Giles’ı daha yakından tanımak için yola çıktık. St Giles; İngiltere’de Londra , Cambridge, Eastbourne ve Brighton şehirlerinde okulları olan zincir bir okul.

Londra’da Central ve Highgate olmak üzere iki adet okulu var ve ziyaretemiz öncelikle bu iki okula oldu. Sırasıyla size okullar, konaklama bilgileri, lokasyonları ve sosyal programları hakkında bilgi vermeye çalışacağım. St Giles Londra ile başlayalım…

St Giles Londra Central

60 yıllık bir deneyime sahip Londra’nın merkezinde yer alan St Giles dil okulu 100’ü aşkın farklı milliyetten öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Bu merkeze Heathrow havaalanından metro ile, Gatwick hava alanından ise tren yada metro ile 60 dakika gibi bir süre de kolayca ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

St Giles Dil Okulu Russel Square metro istasyonuna yürüyerek sadece 5-6 dakika mesafede. Bahsetmiş olduğum metro istasyonu da zaten şehrin merkezi olan Covent Garden ve Leicester Square gibi bölgelere yürüme mesafesinde yer alıyor. Yani okul ve şehir merkezi arası yürüyerek yalnızca 15 dakikanızı alacaktır.

St Giles Dil Okuul 5 katlı restore edilmiş tarihi bir binada eğitim vermektedir. Şehir merkezinde olduğu için bahçesi yok fakat öğrencilerin vakit geçirebileceği bir açık alan düşünülmüş ve oldukça sevimli bir teras yapılmış. Aşağıda fotoğrafını görebilirsiniz.

Okulun üst 2 katı aynı zamanda yurt konaklama olarak kullanılıyor. 17 oda var ve burada öğrenciler tek kişi veya çift kişi oda seçeneklerini tercih edebiliyorlar.

Okulun toplam kapasitesi 720 ve toplam sınıf ise 56. Öğrenciler Platinium kursları seçmediği taktirde sınıflar maksimum 15 kişi oluyor, Platinium kurslarda ise bu durum maksimum 5 kişi.

Öğrencilerin hizmetine açılmış ders çalışma merkezi, sıcak ve hazır yiyecek bulabilecekleri oldukça büyük bir kafe (vegan ve vejetaryan menü seçenekleri de var) ve küçük bir kütüphane de okul binasında mevcut. Aşağıda bahsetmiş olduğum imkanlara ait fotoğrafları görebilirsiniz.

Ayrıca okulda her gün değişen bowling, yarışmalar, film, müzik, geziler ve daha nice ücretli-ücretsiz aktiviteler bulunuyor. Okul panolarında bu ilanlar yayınlanıyor ve öğrenci dilediğine katılım sağlayabiliyor.

St Giles Londra; Genel İngilizce, Secret Cities, English Plus(Business, University Studies and Internship Programme), Platinium kurslar, Teacher Training, IELT ve Cambridge sınavlarına hazırlık, Aile Kursları ve Pathway Program kurs hizmetlerini bu binada vermektedir.

Platinium kurslarında öğrencilere ayrılmış ayrı bir kat var ve öğrenciler gerçekten burada seçkin bir eğitim alıyorlar. Her sınıf daha öncede bahsettiğim gibi maksimum 5 kişi oluyor.

St Giles Londra okulunun konaklama seçenekleri ise aile yanı, yurt, otel ve apartlardır. Aile yanı konaklama seçeneği okula toplu taşıma aracı ile 45 - 60 dakika arasında bir mesafede bulunuyor. Yurt ise daha önce bahsettiğim gibi okul binasında, diğer yurtlar ise toplu taşıma ile yaklaşık 15 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Otel seçeneği ise yürüyerek 3-10 dakika arasında değişiyor.

Londra’nın kalbinde eğitim almak isteyen öğrenciler için gerçekten çok uygun olan St Giles Londra Central okulundan bahsettikten sonra şimdi ise Londra’da diğer bir okul olan St Giles Highgate okulundan bahsetmek istiyorum.

St Giles Highgate

Londra’nın kuzeyinde Highgate bölgesinde oldukça tarihi ve güvenli bir yerde yer alan okul, gerçekten çok büyük ve çok güzel bir bahçeye sahip. Aslında tipik, tarihi bir İngiliz binasıdır. Şehrin karmaşasından uzak daha yeşil bir bölgede eğitim almak isteyen ama aynı zamanda şehrede kolayca ulaşmak isteyen öğrenciler için gerçekten çok uygun bir okul. Şehir merkezine toplu taşıma aracı ile sadece 20 dakika! 10 dakika yürüme mesafesinde ise öğrenciler rahatlıkla mağazalar ve kafelerin bulunduğu bölgenin merkezine ulaşabiliyorlar.

Okulun toplam kapasitesi 340 ve toplam sınıf sayısı 25. Sınıflar ortalama 10 kişi ve bir sınıfta maksimum 12 kişi oluyor. Bu okulda bulunan öğretmenlerin bazısı 40 yıldır St Giles’da eğitim veren oldukça deneyimli öğretmenler.

St Giles Highgate okulunda da aynı şekilde öğrencilerin hizmetine açılmış ders çalışma merkezi, sıcak ve hazır yiyecek bulabilecekleri oldukça büyük bir kafe (vegan ve vejetaryan menü seçenekleri de var) ve küçük bir kütüphane de okul binasında mevcut. Buna ek olarak tabiki benim de aşık olduğum o güzel bahçesi var. J Aşağıda bahsetmiş olduğum imkanlara ait fotoğrafları görebilirsiniz.

St Giles Highgate okulunda, Genel İngilizce, English Plus (Business, University Studies, Art & Design and Internship Programme), St Giles/INTO University Pathway Programme, Teacher Training Courses (CELTA and St Giles TEC), Secret Cities for Under 18s: English plus Unique Experiences, IELTS ve Cambridge sınavlarına hazırlık, London Experience Programme ve 2020 senesi itibariyle Harry Potter severler için 11-17 yaş grubuna özel St Giles school of English and Wizardry kursları verilmektedir.

St Giles Highgate okulunun sosyal programları arasında paintball, cooking, bahçede yoga, beer testing, yarışmalar gibi eğlenceli aktiviteleri bulunuyor.

St Giles Highgate okulu öğrencilerine aile yanı konaklama, otel ve yurt konaklama seçeneklerini sunmaktadır. Aile yanı konaklamalar Muswell Hill’de yer almaktadır ve toplu taşıma ile 15-45 dakika sürmektedir. Muswell Hill, İngiltere’nin gelir durumu yüksek ailelerinin yaşadığı oldukça nezih bir semttir. Öğrenci yurdu yine toplu taşıma ile 15-20 dakika, otel ise 15-30 dakika arası sürmektedir.

Sıradaki okulumuz St Giles Cambridge..

St Giles Cambridge

Cambridge İngiltere’nin en ünlü üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesine ev sahipliği yapan, sokaklarında akademinin ve tarihin buram buram kokusunu aldığınız, oldukça yeşil ve güvenli bir şehirdir.

170 öğrenci kapasiteli, 12 sınıflı tarihi bir İngiliz binasında eğitim veren St Giles, şehir merkezine yürüme mesafesindedir.

Londra’ya tren ile yalnızca 60 dk’da varabilir, hafta sonlarınızı da başkentte değerlendirebilirsiniz. Ayrıca Cambridge’e Heathrow havaalanından tren ile 90 dk, Stansted havaalanından ise tren ile 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

St Giles Cambridge dil okulunun teras tarzında bir bahçesi var ve bu bahçede öğrenciler öğle yemeklerini yiyebilir, bahçedeki langırt, masa tenisinde oynayabilir yada yaz aylarında okulun barbekü partilerini katılabilirler.

St Giles Cambridge terasın yanı sıra, çalışma odasına, tablet odasına, bilgisayar odasına, küçük bir kütüphaneye ve sıcak ve hazır yiyeyecek bulunan bir kafetaryaya sahiptir. Diğer St Giles okullarında olduğu gibi yine vegan ve vejetaryan öğrencilerin tercih edebileceği yemekler mevcut.

St Giles Cambridge dil okulunda, Genel İngilizce Kursları, English Plus (Business and University Studies), St Giles/INTO University Pathway Programme, IELTS ve Cambridge sınavlarına hazırlık ve Genel İngilizce Junior kursları hizmeti vermektedir.

Öğrenciler eğitimlerini alırken St Giles Cambridge’de, aile yanı konaklama, yurt konaklama yada otel konaklama seçeneklerinden biri tercih edebilirler. Aile yanı konaklamardan okullarına 20-40 dakika arası toplu taşım aracıyla ulaşabilirler. Yurtlar ise yürüyerek yaklaşık 30-40 dakika arası sürmektedir. Oteller ise okula yürüyerek 10-30 dakika arası sürmektedir.

St Giles Cambridge aktiviteler anlamında oldukça çeşitlidir ve film, kareoke geceleri, pub night, konuşma klüpleri, yarışmalar, bowling ve gezi aktiviteleri sunmaktadır.

Şimdi ise St Giles Eastbourne için yola çıkıyoruz…

St Giles Easbourne

St Giles Eastbourne yaklaşık 100.000 nüfusu ile belkide İngiltere’nin en sakin şehirlerinden biri. Yaz aylarında ise oldukça turist alan canlı bir şehir. Bu şehir özellikle sonbahar itibariyle kalabalıktan hoşlanmayan, ders çalışmaya tamamen odaklanmış öğrenciler için biçilmiş kaftan adeta.. Aynı zamanda fazlasıyla güvenli bir şehir de diyebilirim, bu yüzden küçük yaş grupları için de oldukça uygun olduğunu düşünüyorum. Okulun konumu ise denize yalnızca 2 dakika, şehre ise 10-15 dakika yürüme mesafesinde.

Londra’ya tren ile 90 dakika, Brighton şehrine ise 30 dakika mesafesindedir..

Okulun toplam öğrenci kapasitesi 300 ve toplam sınıf sayısı ise 20’dir.

St Giles Eastbourne lokasyonu oldukça sevimli ve nispeten büyük bir bahçeye, önünde küçük bir süs havuzuna, çalışma merkezine, küçük bir kütüphaneye ve öğrencilerin sıcak ve ve hazır yiyeyecek bulacakları bir kafetaryaya sahiptir.

St Giles Eastbourne bünyesinde, Genel İngilizce kursları, English Plus (Business, University Studies and Internship Programme), St Giles/INTO University Pathway Programme, Teacher Training Courses (St Giles TEC), IELTS ve Cambridge sınavlarına hazırlık kursları verilmektedir.

Öğrenciler St Giles Eastbourne’un sunduğu aile yanı konaklama, yurt, otel ve guest house konaklama tiplerinden birini seçebilirler. Aile yanı konaklamalar okula 15-40 dakika arası sürmektedir toplu taşıma ile, oteller yürüyerek 5-20 dakika, yurt 5 dakika yürüme mesafesinde ve guest houselar ise yine yürüyerek 5-20 dakika arası mesafededir.

Son okulumuz ise St Giles Brighton oluyor..

St Giles Brighton

St Giles Brighton okulu için şehrin tam göbeğinde demek hiç de yanlış bir tanım olmaz. Çünkü Brighton’ın simgesi ve turistlerin uğrak mekanı olan Royal Pavilion’un tam karşısında, denize birkaç dakike yürüme mesafesinde ve kafe ve restorantlara ise sadece 5dakika yürüme mesafesindedir.

Brighton şehri özellikle yaz aylarında oldukça canlı, öğrencilerin şehirde bir çok aktivite alanı olan turistik bir şehirdir.

St Giles Brighton okulu oldukça büyük ve tarihi bir binada eğitim vermektedir. 650 kişilik kapasitesi bulunan okulun toplamda 45 sınıfı vardır.

St Giles Brighton çalışma merkezine, küçük bir kütüphaneye ve öğrencilerin sıcak ve ve hazır yiyeyecek bulacakları bir kafetaryaya, bilgisayar odasına, Platinum öğrencileri için seçkin bir alana sahiptir.

St Giles Brighton bünyesinde Genel İngilizce, IELTS, Cambridge sınavlarına hazırlık kursları, English Plus (Business, University Studies, Internship Programme), Teacher Training Kursları, Platinum Kursları, Aile yaz kursları, Secret Cities: English plus Unique Experiences ve 30 yaş üzeri Genel İngilizce kursu hizmetlerini barındırmaktadır.

St Giles Brighton’da eğitim almak isteyen öğrenciler yurdu tercih ederler ise okula 4 dakikalık yürüme mesafesindedir, bunun yanı sıra aile yanı konaklamalar toplu taşıma ile 10-45 dakika arası mesafededir, şehrden uzak aile yanı konaklamalar da ise toplu taşıma ile 45-60 dakika da okula ulaşabilirler. Otel ve Guest Houselar ise 4-20 dakiak arası yürüme mesafesindedir.

St Giles Brighton öğrencilerine pub night, şehir gezileri, quiz night ve sokak dansları gibi bir çok etkinliği sunar.

Genel olarak sizlere bizzat tüm okullarında bulunarak objektif şekilde St Giles dil okulunun bulunduğu şehirlerden, okulların imkanlarından, sunmuş olduğu hizmetlerden bahsemeye çalıştım.

Tüm bunlara ek olarak St Giles dil okullarını tercih edilme sebepleri arasında minimum eğitim yaşının 14 olması ve aile yanı konaklamalarını bir acente aracılığı ile değil bizzat kendilerinin ayarlama imkanlarının olmasını sıralayabiliriz.

Umarım vermiş olduğum bilgiler yararlı olmuştur... Tüm öğrencilere başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini diliyorum.