İRLANDA DİL EĞİTİM VİZELERİ

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
İRLANDA DİL EĞİTİM VİZELERİ görseli
Kullanıcı ikonu Kübra ERKAN
Tarih ikonu 19 Eylül 2019
İRLANDA DİL EĞİTİM VİZELERİ Görseli

Pasaport nasıl alınır?

İrlanda’da dil eğitim vizeleri: İrlanda’ da dil eğitimi almaya karar verdikten sonra en önemli süreç İrlanda vize işlemleridir. Doğru vize türüne başvuru yapmak hayati önem taşır. Size bu blogda İrlanda eğitim vizesi  için başvurabileceğiniz vize türlerini ve süreçlerini aktarmaya çalışacağım. İrlanda dil eğitimi vizeleri için:

* İrlanda Shengen bölgesi olsa da vize kuralları Shengen’e tabi değildir. Buyüzden yeşil pasaportunuz olsa dahi vizeye başvurmanız gereklidir.

* İrlanda’ya vize başvurusu yaparken İrlanda Konsolosluğuna değil, konsolosluğun aracı kurumu olan VFS Global’e başvuru yapmanız gerekmektedir.

İrlanda’da 2 tür vize vardır. C Tipi Vize (3 ay’a kadar) ve D Tipi Vize ( 3 ay üzeri tüm başvurular) dir.

İrlanda Vize ücretleri uzun dönem – kısa dönem olarak değil çok girişli ve tek girişli vize olarak farklılaşmaktadır. Tek girişlik vize ücreti 60€, çok girişli vize ücreti ise 100€’dur. Buna ek olarak VFS hizmet bedeli olarak 22€ talep etmektedir.

İrlanda C Tipi Vize;

İrlanda kısa dönem vize başvurularıdır. Genellikle başvuru sonucunda 3 ay vize verilir. Bu vize türünde eğitiminizi uzatmak istediğinizde uzatma yapılamaz.  Ayrıca kısa dönem İrlanda vizesi tek girişlidir.

Peki, İrlanda dil eğitimi almak istediğiniz okul ile ilişkili süreç nasıl ilerliyor? Kısaca bahsedelim; İrlanda vizeye başvurmadan önce okul ücretini ödememiz gerektiği için, ücreti ödedikten sonra vize başvurumuzu yapıyoruz. İrlanda’da ki dil okulunuza banka dekontunu gönderdikten sonra  MEI Letter (Marketing English in Ireland) belgenizi talep ediyoruz. Bu belgenin de vize evraklarınızın içinde bulunması gerekmektedir.

İrlanda vize başvurularında; İrlanda’daki konaklama adresinizi de görmek isterler. Bu yüzden İrlanda’da Dil Okulunuzdan konaklama belgenizi bu gerekçe ile açıklayıp talep etmeniz gerekmektedir.

İrlanda D Tipi Vize;

12 hafta üzeri tüm başvurularda bu İrlanda D Tipi vize türüne başvurulur.  3’aydan daha fazla bir süre için başvurmuş olsanızda İrlanda 3 ay vize verecektir. Fakat İrlanda’ya gittiğinizde oturuma(uzatmaya) başvurarak bu süreyi uzatabilirsiniz. Bu başvuru Garda denilen Polis Merkezi kurumundan randevu talep edilerek yapılır ve ücreti 300€’dur.

13 Mayıs 2019 tarihinden itibaren 25 hafta ve üzeri vizelerde çok girişli vize için ekstra ücret ödemeniz ve uzatmak için başvuruda bulunmanız gerekmez fakat 25 haftadan daha az gidecek öğrenciler eski usul ile re-entry’e başvurması ve 100€ euro ödemesi gerekmektedir.

İrlanda uzun dönem vize başvurularında anket doldurma zorunluluğu vardır. Bu yönü ile kısa dönem İrlanda vizesi başvurusundan farklıdır.

Diğer bir farklılık ise; İrlanda’da  25 hafta ve üzeri  dil eğitimi alan öğrenciler  yasal olarak çalışma hakkına sahip olurlar. Uzun dönem öğrenci vizesi ile yasal olarak haftada 20 saat part-time çalışma izniniz olmaktadır.

Ayrıca sigorta üzerinde İrlanda adresiniz olması gerektiği için, sigortanızı okuldan yaptırmakta fayda vardır.

Son olarak size İrlanda dil eğitiminizi hem çalışarak hem de gezerek planlayabileceğiniz bir programdan bahsetmek istiyorum.

İrlanda Work&Study;

İrlanda'da hem dil eğitimi alıp, hem de çalışabileceğiniz en az 25 haftalık bir planlama yapabileceğiniz bir programdır. Program kapsamında ilk etapta size 3 aylık vizeniz verilir, İrlanda’ya gittiğinizde ise oturum  ve çalışma iznine başvuru yapılarak 8 aya kadar kalabilirsiniz. Bu başvuruda eğitim sonunda gireceğiniz sınavların kaydına da başvurmak zorundasınız. (Eğitim biter bitmez gireceği şekilde planlaması gerekir). Daha önce de bahsettiğim gibi İrlanda’ya ilk vize başvurunuzda vizenizin 3 ay verilmesi bir prosedürdür. Ülkeye girdikten sonra oturum uzatma ve çalışma izninizi almak için bir değerlendirmeden geçmenize gerek kalmayacaktır. 

Work and Study programına başvurduğunuzda 6 ay eğitim süreniz, 2 ay da tatil süreniz bulunmaktadır. 6 ay olan eğitim süresinde haftada 20 saat çalışma imkânınız bulunmaktadır. Geri kalan 2 ayda ise haftada 40 saat full-time çalışma hakkınız bulunmaktadır.

 

Yurtdışında Dil Okulu Tercih Ederken Dikkat Etmemiz Gereken 10 Şey Göz atabileceğininiz makale.

 

Önemli olan konu, bu program ile İrlanda’da 8 ay kalış izninizin olmasıdır. Çalışacağınız işi İrlanda'da oturum ve çalışma izninizi aldıktan sonra sizin bulmanız gerekmektedir. Bu süre bazen 1 ayı bulmaktadır. Öğrencilerimiz genellikle coffee shop, restaurant veya bookshop tarzı yerlerde çalışmaktadır. Ortalama saatlik ücretler ise 9 € ile 13 € arasında değişmektedir. İş bulmak konusunda kendinizi ne kadar rahat ifade edebilirseniz, bulabileceğiniz işlerin sayısı da o derece artacaktır. 

Bu programın sonunda zorunlu olarak Cambridge veya IELTS sınavına girmeniz gerekir. Sınav ücreti ise okuldan okula değişmekle birlikte ortalama 150 €'dur.

Gerekli tüm bilgileri sizler için derlemeye çalıştık. Aklınıza takılan her soruda iletişim bilgilerimizden bize ulaşmaktan çekinmeyin. Unutmayın United Towers tüm öğrencilere ücretsiz danışmanlık vermekten mutluluk ve gurur duyan bir kurumdur.

Sertifika (Diploma) Programi Nedir?