İNGİLTERE DİL EĞİTİMİNDE EN POPÜLER ŞEHİRLER - 3. BÖLÜM

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
İNGİLTERE DİL EĞİTİMİNDE EN POPÜLER ŞEHİRLER - 3. BÖLÜM görseli
Kullanıcı ikonu Hande GEDİK
Tarih ikonu 29 Temmuz 2019
İNGİLTERE DİL EĞİTİMİNDE EN POPÜLER ŞEHİRLER - 3. BÖLÜM Görseli

İngiltere Dil Eğitimi 'nde en popüler şehirler yazımızın 1. bölümünde Londra, Cambrdige ve Oxford, 2. bölümünde Bournemouth, Brighton ve Bristol şehirlerinden ve bu şehirlerin en popüler dil okullarından bahsetmiştik. 3. bölümde ise sizlere kuzeyin parlayan yıldızları Manchester, Leeds ve güneyin incisi Eastbourne şehirlerinden ve burada ki dil okullarından bahsedeceğiz.

 

Manchester

18. yüzyılda dünyanın ilk sanayileşmiş şehri olan Manchester; zaman içerisinde, 515.000’ in üzerinde nüfusuyla İngiltere’ nin en kalabalık altıncı şehri haline gelmiştir. Bir Russell Group üniversitesi olan University of Manchester başta olmak üzere çok sayıda dil okuluna, üniversiteye ve koleje ev sahipliği yapan şehir,  uluslararası öğrenciler için sunduğu olanaklarla güney ya da Merkez İngiltere Dil Eğitimi n'de çok güzel bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır.

Futbol kültürü izlerinin de yakından görüldüğü Manchester’ın; genç, enerjik, modern ve birçok kültürü harmanlayan çehresi her sene daha da fazla sayıda dil okulu ve üniversite öğrencisini çekmektedir. Türkiye’den Manchester’a direkt uçuş olması da şehirle ilgili diğer cazibe noktalarından biridir. Özellikle İngiltere’de dil eğitimini büyük şehirlerde almak isteyen, konforlu yurt konaklamalarını tercih eden öğrenciler için Manchester dil okuları ideal seçenek olacaktır. Manchester' ın en popüler dil okullarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Manchester Dil Okulları 
•    Kaplan International English Manchester
•    EC English Manchester
•    New College Group Manchester 
•    British Study Centres Manchester

 

Leeds

Kuzey İngiltere West Yorkshire’ın en hareketli şehirlerinden biri olan Leeds aynı zamanda bir sanayi ve ticaret şehri olarak da öne çıkar. Çok sayıda mağazası ve outleti ile Londra’dan sonra alışveriş noktasında en çok olanağı sunan şehirlerin başında gelir. Kültürel aktiviteleri ve gece hayatı ile de ünlü olan Leeds şehri son yıllarda çok sayıda uluslararası dil okulu ve üniversite öğrencisini çekmeye başlamıştır. İnsanlarının çok sıcakkanlı ve misafirperver bilindiği Leeds şehri, Manchester’dan sonra yaşam gideri ve konaklama olarak uygun alternatifler öğrenciler için ideal konumdadır.

Şehir, İngiltere’nin ticari üslerinden birinin olmasının yanında derin tarihi ile de her sene çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Leeds dil okulları denildiğinde tek akla gelen okul CES Leeds’tir. Eğitim kalitesi ekonomik fiyatları konforlu konaklamaları ve düşük türk öğrenci sayısı ile İngiltere’de dil eğitimi almayı planlayan öğrenciler için uygun bir seçim olacaktır. 

Leeds Dil Okulları 
•    CES

 

Eastbourne

Eastbourne şehri; İngiltere’de güneşli gün sayısının en fazla olduğu şehirdir. Bu özelliğiyle İngiltere’nin puslu havasını es geçip ışıl ışıl bir sabaha uyanmak isteyen öğrenciler için ideal konumdadır. Tertemiz plajlarıyla her sene 4 milyondan fazla turisti ağırlayan Eastbourne şehri; dil eğitimini şehir hayatının kaosundan ve keşmekeşinden uzak ama aynı anda aktiviteye de rahat bir şekilde ulaşacak bir ortamda almak isteyen öğrencilerin rahatlıkla tercih edebileceği bir lokasyondur. 

Özellikle aile yanı ve yurt konaklamaların dil okullarına yürüyüş mesafesinde olması, yaşam standartları olarak da şehri öğrenciler için uygun hale getirmektedir. Eastbourne ‘un en popüler dil okullarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Eastbourne Dil Okulları 
•    St Giles International Eastbourne
•    ELC Eastbourne
•    LTC Eastbourne
•    Twin 

Her karaktere ve her bütçeye uyabilecek şehir alternatifleriyle İngilizce eğitiminde her daim gözde ülke olan İngiltere ve okullarımızla ilgili detaylı bilgi için ofislerimize bekliyoruz.