DUBAI`DE EĞİTİM, KONAKLAMA, ÇALIŞMA VE YAŞAM

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
DUBAI`DE EĞİTİM, KONAKLAMA, ÇALIŞMA VE YAŞAM görseli
Kullanıcı ikonu Kübra ERKAN
Tarih ikonu 09 Eylül 2020
DUBAI`DE EĞİTİM, KONAKLAMA, ÇALIŞMA VE YAŞAM Görseli
Dubai, Arap Yarımadası`nda Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten birisidir. Dubai’nin %90’ını yabancı nüfus oluşturması sebebiyle ülkede genel olarak İngilizce konuşulmaktadır.  Dubai’de tüm milletler özgürce ve barışçıl şekilde hayatlarında devam etmektedirler. % 82 güven oranıyla en güvenli şehirlerden biri olarak seçilen Dubai’de yaşam oldukça keyifli diyebiliriz. Bu yazımızda Dubai’de İngilizce eğitimi ve Dubai İngilizce kursları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Dubai’de Eğitim

Dubai’de İngilizce eğitim alabileceğiniz öne çıkan okullardan biri olan Es Dubai Okulu Jumairah Lakes Towers bölgesinde, şehrin merkezinde olup sahile ve turistik bir çok merkeze yalnızca 20-25 dakika yürüme mesafesindedir. Öğretmenlerinin hepsi CELTA ve DELTA sertifikalarına sahip genellikle İngiliz ve Amerikan’dır.  Ayrıca ES Dubai Okulu, Dubai’nin ve uluslararası eğitim veren ilk ve tek okuludur. 
ES Dubai de Genel İngilizce, İş İngilizcesi, IELTS Hazırlık dersleri alabilirsiniz. ES Dubai Okulu’nun  aynı zaman da IELTS merkezi olduğunu söylemekte de fayda var. Bu sayede Dubai’de İngilizce eğitim alırken IELTS sınavına da girip puanınızı alabilirsiniz.
Dubai’de İngilizce eğitim alabilmek diğer ülkelerin aksine oldukça zahmetsizdir. Dubai’de İngilizce eğitim alabilmek için bir finansal kanıt sunmanıza, yaşınıza, daha önceki vize geçmişinize (vize onay yada vize red durumunuz gibi), İngilizce ile bir bağlantınızın olup olmamasına bakmaksızın vize başvurusu kabul eder. Vize başvuru onaylarının %99 oranında olduğunu söyleyebiliriz. 
Öğrenci vizeleri kısa dönem (3 ay’a kadar) ve uzun dönem (6 ay’a kadar) olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 6 ay sonunda ülkeden çıkmanız ve eğitime devam edecekseniz tekrar başvuru yapmanız gerekmektedir. Vizeler daima tek girişli olarak verilir. Çok girişli vize türü için ayrıca ödeme yapmanız gereklidir. 
Vize başvurusu bireysel olarak yapılmaz. ES Dubai Okulu bu konuda öğrenciler için yardımcı olmakta ve vize başvurusunu kendileri yapmaktadırlar. Vize başvurusu için gerekli evraklar; 
-Fotoğrafınız
-Pasaport Kopyanız
-Başvuru Belgeniz ve
-Okul ödeme dekontunuz yeterli olmaktadır. 

Dubai’de Çalışma İzni;

Dubai’de çalışma izni öğrencilerin ülkeye vardıkları an itibariyle başlamaktadır. İşe kabul aldıktan sonra okul ile görüşüp çalışma izni belgesi alması yeterli olmaktadır. Bazı işverenler eğitim vizesi ile çalışmayı kabul etmediği için kendi sözleşmesi ve kendilerinin başvurduğu Dubai çalışma izni vizesi ile işe alım yapmaktadırlar. Bu iş yerleri ile çalışacak öğrenciler farklı bir vize türü olsa dahi ES Dubai’de sorunsuz şekilde derslerini alabilir. 
Dubai’de çalışma saati için bir sınırlama yoktur. Başvurulan işe göre part-time yada full-time olarak çalışma hakkına sahip olabilirsiniz. 
Dubai’de çalışan bir öğrencinin aylık kazancı yaklaşık 1500-2000 aed arasındadır. Bu tutar ile öğrenci konaklama ücretini ve cep harçlığını rahatlıkla çıkarabilmektedir diyebiliriz. Dubai’de maaşlar genellikle kişiye göre belirlenmektedir. Niteliklerinize, iş görüşmesinde başarınıza göre şekillenebilmektedir. Bazı işverenler çalışanlarına ücretsiz konaklama, yeme-içme gibi imkânlar da sunmaktadır.
Dubai’yi diğer ülkelerden ayıran bir diğer özellik ise mesleğinizi Dubai’de icra edebilmenize olanak sağlamasıdır. Mühendis bir öğrenci yeterli İngilizceye sahip olduktan sonra kendi işini rahatlıkla yapabilir ve oturum izni alabilmektedir. 
Dubai’de çalışabilmek için Dubai’ye gelmeden önce İngilizce CV hazırlamak ve internet üzerinden iş araştırması yapmak geldikten sonra iş bulma süresinizi oldukça kısaltacaktır. 

Dubai’de Konaklama

Dubai’de İngilizce eğitimi alırken konaklama olarak okul yurdunu veya öğrenci paylaşımlı evlerini tercih edebilirsiniz. Dubai’de konaklama olarak okul yurdunu veya özel konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Okul yurdu ES Dubai’ye yaklaşık 30-45 dk arası mesafede olup haftalık 125$ civarındadır. Yurttan okula belirli saatlerde ücretsiz servisler bulunmaktadır. 
Dubai’de konaklama olarak ise paylaşımlı apartları tercih eden öğrenciler Es Dubai’ye 5-10 dk kadar yürüme mesafesinde konaklamalar bulabilirler. Bu paylaşımlı konaklamaların aylık ücretleri ise herşey dahil (elektrik, su vb) 400-500 $ arasındadır.