Macaristan Vize Rehberi

Macaristan, 21 Aralık 2007 tarihinden itibaren Schengen ülkelerine dahil olmuştur. Eğitim amaçlı doksan günden uzun süreli kalışlar için D sınıfı vize alınır; bu vize yalnızca Macaristana giriş ve burada kalış amaçlıdır. Macaristan bir veya sayısız giriş yapma hakkı verir. Geçerlilik süresi itibariyle 12 ay içinde kullanılmak üzere 365 günlük kalış hakkı sağlar. Süre sonunda eğitime devam edecek öğrencilerimizin vizesi Konsolosluk’ta uzatılır.

Yurtdışı eğitim vizesi için gerekli belgeler şöyle:

  • Doldurulmuş Schengen vize müracaat formu,
  • Üniversiteden gelen kabul mektubu,
  • En az 2 sene geçerli pasaport,
  • En az 2 sene geçerli pasaportun fotokopisi (2, 3,4,5 ve 60. sayfalar)
  • 2 fotoğraf (arkası beyaz fonlu),
  • Schengen ülkelerinde geçerli olacak 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası aslı.
  • Seyahat sigortasının fotokopisi,
  • Diploma fotokopisi,
  • Mali durum belgesi,
  • 60Euro vize başvuru ücreti

Yurtdışında üniversite - Work and Travel - Google Site Map